ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

 

ΕΔΟΕΑΠ - ΕΚΛΟΓΕΣ 28-29-30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

 

 

Ο ΕΔΟΕΑΠ θα ζήσει ή θα ζήσει!

Στο μεγάλο προσκλητήριο του Κλάδου των ΜΜΕ για τη μητέρα όλων των μαχών, τον Αγώνα για την Κοινωνική μας Ασφάλιση, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ!

Για τον ΕΔΟΕΑΠ-ΜΜΕ. Το νπιδ Ταμείο Πρότυπο για όλους τους ανθρώπους του Τύπου εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και τις οικογένειές μας. Και ΟΧΙ Επαγγελματικό Ταμείο!

Δηλώνω ΠΑΡΟΥΣΑ στην πιο κρίσιμη στιγμή της πολύχρονης ιστορίας του Ταμείου μας και στέλνω στους φανατικούς φίλους και τους φανατικούς εχθρούς μου το μήνυμα:

ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ & ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΩ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ή ΚΑΙ ΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ… 

Και από τους εξωτερικούς εχθρούς και εκ των έσω!

Η υποψηφιότητα μου για την Εξελεγκτική Επιτροπή αυτό το νόημα έχει!

Παραμερίζω προσωπικές πικρίες για τις άνανδρες επιθέσεις που δέχθηκα από το σάπιο συνδικαλιστικό σύστημα της ΕΣΗΕΑ και σας κοιτάζω όλους καθαρά στα μάτια, για τον ΕΔΟΕΑΠ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

Συνάδελφοι, αυτό το χώμα είναι δικό μας! Ανήκει στους νέους τού Κλάδου μας και τις οικογένειές τους που αγωνίζονται σκληρά μέσα στην Κρίση για να επιβιώσουν.

Το έχουν σπείρει οι γέροντες του Κλάδου με ιδρώτα!

Δεν μας χαρίστηκε! Το πληρώσαμε, σε αντίθεση με τους εργοδότες μας, που δεν πλήρωσαν ποτέ! Αυτό το Ταμείο είναι αυτοδιοίκητο και δεν θα γίνει επαγγελματικό ταμείο, όσο κι αν το επιθυμούν διακαώς τα παπαγαλάκια ασφαλιστικών εταιρειών & του «οικονομικού» ρεπορτάζ.

Αυτό το αποκούμπι ζωής ανήκει στους νέους κι εμείς οι παλαιότεροι έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε μαζί τους για διασφαλίσουμε και τη δική τους σύνταξη και το δικό τους φάρμακο. Η εκλογική μάχη είναι κρισιμότατη γιατί θα αναδείξει Διοίκηση στο Ταμείο μας, που θα έχει πλέον μια μόνο επιλογή: Ο ΕΔΟΕΑΠ θα ζήσει ή θα ζήσει!

Ας κρατηθούμε, λοιπόν, όλοι, μακριά από προσωπικές και παραταξιακές μικρότητες, ιταμές συμπεριφορές, ελλείμματα ήθους, άθλιες συκοφαντίες, ασύστολα ψεύδη και άνανδρα χτυπήματα.

Νισάφι πια με τη σαπίλα ενός παραταξιακού συστήματος που απέτυχε οικτρά να καταθέσει λύση, να διασφαλίσει Πόρο και να σώσει το Ταμείο μας. «Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα» στις καρέκλες της οδού Ακαδημίας προσμένουν το θάμα από τους κυβερνώντες και τους εργοδότες, χωρίς να έχουν σχεδιάσει καμία ρεαλιστική πρόταση για την Κοινωνική μας ασφάλιση.

Κι από κοντά η παρούσα διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ που ζητά την ψήφο μας χωρίς να απολογηθεί πρώτα στην κυρίαρχη Γενική Συνέλευση, χωρίς πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς έργο, μόνο με κραυγές, ψεύδη και συκοφαντίες των αλληλοσπαρασσόμενων μελών.

Το σενάριο γνωστό, το έργο παιγμένο πολλές φορές. Αν ζήσει το Ταμείο θα έχουν… νικήσει εκείνοι. Αν κλείσει το Ταμείο θα φταίνε οι άλλοι...

Τους έχουμε πάρει είδηση. Ας τους πάρουμε και φαλάγγι κι ας στηρίξουμε για τη νέα Διοίκηση ΝΕΟΤΕΡΑ Ή ΕΜΠΕΙΡΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, ΕΝΤΙΜΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΕΠΑΞΙΑ.

Πρέπει να συνεργαστούμε καταθέτοντας ρεαλιστικό σχέδιο, βιώσιμη λύση, καθαρή πρόταση για τον ΕΔΟΕΑΠ. Κυβέρνηση, εργοδότες & εργαζόμενοι, ΟΛΟΙ έχουμε μόνο μια επιλογή: Να στηρίξουμε τον ΕΔΟΕΑΠ με άμεση θεσμοθέτηση ιδιότυπου πόρου, για έναν ιδιότυπο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, με εισφορές όλων των εργοδοτών και όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, κατά το ίσο με όλους τους έλληνες.

ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ! Και ζητώ την εμπιστοσύνη & την ψήφο των συναδέλφων μου. Με το θάρρος της γνώμης μου, την πολύχρονη εμπειρία μου, την Αγάπη μου για τον Άνθρωπο μόνο και έχοντας αποδείξει έργο στα 14 χρόνια που υπηρέτησα με πάθος και σκληρή δουλειά τον ΕΔΟΕΑΠ.

ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ! Γιατί υπερασπίστηκα πάντα το Ταμείο μας απ' όποια θέση.

 

 

   Κι ύστερα πιστεύω στο στίχο του Ναζίμ Χικμέτ «Αν δεν καείς εσύ, αν δεν καώ εγώ, πώς θ' αλλάξει ο κόσμος;»

Και το έχω αποδείξει!

 

Ελένη Σπανοπούλου, ΕΣΗΕΑ

Πρόεδρος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ (2009-2013)

Υποψήφια για την Εξελεγκτική Επιτροπή