ΩΣ ΜΗΔΕΠΟΤΕ ΓΕΝΟΜΕΝΗ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ, ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

Αγαπητοί όλοι και όλες 
Δυσκολεύομαι να χαρώ από μια δικαστική απόφαση που με δικαιώνει μεν, αλλά καταδικάζει την ΕΣΗΕΑ , το Σωματείο στο οπότε  ανήκω από το 1976!!

Μετά από  Γενική Συνελευση του ΕΔΟΕΑΠ  (23ης Ιουνίου 2012) ,  με λασπώδη διασυρμό και χτυπήματα πάνω και κάτω από τη μέση,  συνδικαλιστές του Κλάδου και όχι μόνο,  προσπάθησαν να  κάμψουν την ακλόνητη θέληση μου για τη στήριξη του Ταμείου μας και να σταματήσουν το έργο των  9   ενωμένων συναδέλφων της Διοίκησης Σπανοπούλου για την υπεράσπιση του, στους δύσκολους καιρούς .
Κι αφού δεν κατάφερναν να με νικήσουν στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία της κάλπης, φρόντισαν να με αποκλείσουν από αυτήν στήνοντας έκτακτα στρατοδικεία!

Με  κατά συρροή  αυτεπάγγελτες (!)διώξεις με τιμώρησαν διαγράφοντας με  για δύο περίπου χρόνια από το ιστορικό Σωματείο μας.
Με κατηγορησαν γιατί, " ως Πρόεδρος  του ΕΔΟΕΑΠ διέκοψα  τη Γενική Συνέλευση  και γιατί εξέδωσα σχετική ανακοίνωση ..."

Σαράντα χρονια ,όμως, στη δουλειά και στη ζωή μου έχω αποδείξει ότι δεν τρομοκρατούμαι,  δεν εκβιάζομαι ,δεν υποχωρώ!
Εγώ και η Οικογένεια μου πικραθήκαμε και ταλαιπωρηθηκαμε πολύ με την υπόθεση αυτή.

ΟΙΚΤΙΡΩ τους διώκτες μου και θλίβομαι για  δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν αβασάνιστα  την καταδίκη μου και τη διαγραφή μου από την ΕΣΗΕΑ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ για τους δεκάδες φίλους και συναδέλφους που μου συμπαράσταθηκαν.
Και τους  Ευχαριστώ !

Στήριγμα μου η Πίστη μου στον αγώνα για την Αλήθεια και  τον ʼνθρωπο. Αυτό ήταν και παραμένει για μένα  το Δίκαιο της Δημοσιογραφίας που σέβομαι και υπηρετώ.
"Η Δημοσίευσις είναι η Ψυχή της Δικαιοσύνης " άλλωστε...

Για τούτο σας ενημερώνω ότι με την υπ.αριθμ.1733 /2016 δικαστική απόφαση ΑΠΑΛΕΙΦΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΜΟΥ ΒΊΟ ΟΙ  ΑΠΟΦʼΣΕΙΣ του Α!ΒΑΘΜΙΟΥ και του Β! ΒΑΘΜΙΟΎ Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για τη διαγραφή μου  και καταδικάζεται η ΕΣΗΕΑ στην καταβολή των σχετικών  δικαστικών εξόδων .

Αντιλαμβάνομαι την απόφαση του δικαστηρίου όχι μόνο  ως δικαίωση , αλλά ως αναγνώριση του αγώνα ενός πολίτη ενάντια στα συστήματα εκείνα που
καταστρέφουν τους πιο υγιείς ιστούς της Κοινωνίας μας.
Γιατί  θέλουν τις ελεύθερες ψυχές υποδουλωμένες , επιχειρούν να φιμώσουν τις ακηδεμόνευτες φωνές και να φέρουν στα μέτρα της ανικανότητας  τους,  όσους προσφέρουν έργο.

Κι επειδή , όπως  μου έλεγαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς  μου : "Το Αδικο μηδέποτε ευλογείται ",
αφιερώνω με περηφάνεια αυτή την απόφαση δικαίωσης μου, σαν κεράκι , στη μνήμη τους .

ΕΡΡΩΣΘΕ!

Ελένη Σπανοπούλου

ΕΣΗΕΑ ΑΜ 1239
ΕΔΟΕΑΠ ΑΜ 1759

ΥΓ Συνημμένο το πλήρες κείμενο της απόφασης.